Skip to content
Vietnam EPRC 4000 2022
Credit EPRC

Helaas wordt er ondanks regelgeving nog steeds gehandeld in lori’s. Mede door hun schattige uiterlijk, blijven mensen in de dieren handelen, ondanks dat dit verboden is. Als de dieren in Vietnam geconfisqueerd worden, dan kunnen zij terechtkomen bij het opvangcentrum EPRC. Deze organisatie zet zich al meer dan tien jaar in voor het redden, rehabiliteren en vrijlaten van verschillende soorten lori’s. Sommige dieren kunnen na een kort verblijf weer terug naar de wildernis, terwijl andere dieren een langere tijd bij EPRC moeten blijven.

Voor dieren die langer in een opvang verblijven is het lastiger om terug naar het wild te gaan. Daarom wil EPRC een speciaal verblijf maken die het wilde leven zo goed mogelijk nabootst. Dit heet een semi-wild enclosure. De lori’s kunnen daar klimmen, sappen van de planten vinden en zelf insecten vangen. Zo kunnen zij goed voorbereid worden op hun terugkeer naar het wild. Mede dankzij de steun van DierenPark Amersfoort Wildlife Fund kan dit verblijf gebouwd worden.

Credit: EPRC

Update Oktober 2022

Sinds de zomer van 2022 zijn er twee loris in de semi-wild enclosure. Zij worden dagelijks geobserveerd en laten goede resultaten zien. Ze verdwijnen overdag en worden ’s nachts actief en zoeken dan naar voedsel.  Het gaat zelfs zo goed met deze twee loris dat ze vrij gelaten gaan worden in Cuc Phuong National Park. Dit is het natuurgebied waar de opvang staat. Met hulp van vijf lianen ‘bruggen’ wordt de semi-wild enclosure verbonden aan het bos en kunnen de dieren terug naar het wild.

Vind jij het ook belangrijk dat lori’s goed worden opgevangen en weer in het wild worden uitgezet? Steun dan DierenPark Amersfoort Wildlife Fund!

Back To Top