skip to Main Content
Vietnam EPRC 4000 2022
Credit EPRC

Helaas wordt er ondanks regelgeving nog steeds gehandeld in lori’s. Mede door hun schattige uiterlijk, blijven mensen in de dieren handelen, ondanks dat dit verboden is. Als de dieren in Vietnam geconfisqueerd worden, dan kunnen zij terechtkomen bij het opvangcentrum EPRC. Deze organisatie zet zich al meer dan tien jaar in voor het redden, rehabiliteren en vrijlaten van verschillende soorten lori’s. Sommige dieren kunnen na een kort verblijf weer terug naar de wildernis, terwijl andere dieren een langere tijd bij EPRC moeten blijven.

Voor dieren die langer in een opvang verblijven is het lastiger om terug naar het wild te gaan. Daarom wil EPRC een speciaal verblijf maken die het wilde leven zo goed mogelijk nabootst. Zodat de lori’s daar kunnen klimmen, sappen van de planten kunnen vinden en zelf insecten kunnen vangen. Mede dankzij de steun van DierenPark Amersfoort Wildlife Fund kan dit verblijf gebouwd worden.

Credit: EPRC

Vind jij het ook belangrijk dat lori’s goed worden opgevangen en weer in het wild worden uitgezet? Steun dan DierenPark Amersfoort Wildlife Fund!

Back To Top