Skip to content

Wist je dat er meer dan 35.000 diersoorten op de ‘rode lijst’ van bedreigde diersoorten staan? Tijd om in actie te komen! Sinds 2003 zet het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund zich in voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving. Onze missie:

“De stichting DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft als doel het beschermen van de natuur en in het bijzonder bedreigde diersoorten”.

De dierbewoners in DierenPark Amersfoort zijn ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt verschillende projecten over de hele wereld. Van de chimpansee in Kameroen tot de honingbij in Amersfoort en van de brilbeer in Peru tot de gier in de Balkangebieden. Samen met de lokale bevolking wordt er gewerkt aan een veilige leefomgeving voor deze dieren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door onderzoek en educatie. Dankzij een goed netwerk en nauwe samenwerking met natuurbeschermers in het veld, wordt iedere euro goed besteed. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund is een kleinschalige stichting die persoonlijk contact heeft met de projecten die zij ondersteunt. De lijnen zijn kort en we kennen de mensen in het veld. Met het Wildlife Fund levert DierenPark Amersfoort een bijdrage om ervoor te zorgen dat ook onze kinderen en volgende generaties nog olifanten, leeuwen, chimpansees en vele andere soorten in het wild kunnen tegenkomen.

Back To Top