Skip to content
Senegal Stichting Leo 8480 2023

Leeuwen in Senegal worden regionaal bedreigd en leven alleen nog in kleine, gefragmenteerde populaties in beschermde gebieden. De belangrijkste bedreigingen zijn habitatvernietiging door landbouw ontwikkeling (van de droge savanne) en het doden van leeuwen die op vee jagen door lokale veehouders. Het is daarom erg belangrijk dat er goed getrainde rangers zijn die de populatie dieren in de gaten houden.

Met steun van het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund wordt in het Niokolo Koba Nationaal park een training van 2 weken georganiseerd voor eco-guards en rangers. De cursus wordt mede georganiseerd door Stichting Leo. Deze zal vooral gaan over het opdoen van praktijk ervaring zodat de rangers nog beter toezicht kunnen houden op de leeuwen die leven in en rond het park. Een goede manier om de dieren in de gaten te houden is door hun poep te verzamelen. Zo weten de rangers goed waar de dieren lopen en wat zij eten. Door die informatie kunnen zij de dieren nog beter helpen. 

Vind jij het ook belangrijk dat de leeuwen in Senegal geholpen worden? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina, om te zien wat jij kunt doen!

 

Back To Top