Ga naar hoofdinhoud
Democratische Republiek Congo Itombwe Génération pour l’Humanité (IGH) 5.000 2022

Het natuurreservaat Itombwe is een beschermd gebied dat een van de grootste overgebleven aaneengesloten stukken regenwoud van de Democratische Republiek Congo is. Dit bos is erg belangrijk voor de chimpansees die er leven. Helaas worden zij in hun voortbestaan bedreigd omdat lokale bewoners chimpansees vaak doden voor hun eigen levensonderhoud. Ook worden de bossen waar de dieren leven door houthakkers, mijnwerkers en boeren vernietigd. 

Patrouilleteams tegen stropers helpen bij het beschermen van chimpansees en hun leefgebied in natuurreservaat Itombwe. Photo credits: IGH

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund ondersteunt de organisatie Itombwe Génération pour l’Humanité (IGH) om dit natuurreservaat te beschermen. Het doel van deze organisatie is om het voortbestaan van de chimpansees te verzekeren en het aantal dieren in dit beschermde gebied geleidelijk te vergroten. Dit doen zij onder andere door intensieve patrouilles tegen stropers te organiseren. Ook geven medewerkers van IGH voorlichting aan lokale bewoners over het natuurreservaat en ze moedigen de mensen aan om hun gedrag ten opzichte van de chimpansees te veranderen. Zo hopen ze de verdere vernietiging van de bossen te voorkomen en het leefgebied van de chimpansees te verbeteren.

Wil jij ook dat het leefgebied van de chimpansee verbeterd wordt? Steun dan DierenPark Amersfoort Wildlife fund!

Back To Top