Skip to content
Zimbabwe RESA 2.444 2022

Bijen zijn goed voor de biodiversiteit. Zij brengen stuifmeel van de ene bloem naar de andere en zorgen er zo voordat planten zich kunnen voortplanten of vruchten krijgen. In sommige landen gaat het helaas niet goed met de bijen en sterven er zelfs al soorten uit. Ook in Afrika worden er steeds minder bijensoorten gezien. Deze vermindering van bijen hangt samen met het uitbreiden van de landbouw. Bijen hebben verschillende plantensoorten nodig en door de landbouw komen er veel dezelfde planten voor.

De organisatie RESA in Zimbabwe richt zich er daarom op om de leefomgeving van bijen te verbeteren. Zij doen dit door op scholen en in openbare ruimtes bloemenbedden aan te leggen met daarin inheemse bloemen. Ook geven zij voorlichting op basis-en middelbare scholen over ecologie en het belang en het behoud van bijen. Zij doen dit voornamelijk in gebieden waar weinig verschillende soorten bijen leven en zij willen zo de positie van de bij verbeteren.

Wil jij ook bijdragen aan meer biodiversiteit? Dan kan je in je tuin (of in een pot op het balkon) bloemen planten en zorgen voor meer insecten. Of steun DierenPark Amersfoort Wildlife Fund!

Back To Top