Skip to content
Costa Rica Adopteer Regenwoud 4000 2023-2024

Het regenwoud in Costa Rica is één van de mooiste, bijzonderste en meest biodiverse plekken op aarde: ontzettend belangrijk dus om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Adopteer Regenwoud is een gevestigde en professionele non-profit organisatie, die een positieve bijdrage levert aan de strijd tegen ontbossing en biodiversiteitsverlies in de tropen. Sinds de oprichting in 2011 streeft de organisatie ernaar om 2000 hectare laagland regenwoud in Costa Rica te beschermen en, waar nodig, te herstellen. Dit gebied is voldoende ruim voor de met uitsterven bedreigde jaguar om te overleven, en het is van onschatbare waarde vanwege de rijke biodiversiteit en strategische ligging. Er komen ontzettend veel verschillende dieren voor in het reservaat, zoals de luiaard, boa constrictor, verschillende soorten kikkers en vlinders.

Bovendien draagt de stichting bij aan het wereldwijde behoud van tropische regenwouden en biodiversiteit. Dit gebeurt niet alleen door bescherming, maar ook door langlopend onderzoek naar biodiversiteit in het reservaat. Hoe meer we leren over het regenwoud, hoe effectiever we het kunnen behouden en deze waardevolle kennis kunnen delen. Al deze inspanningen worden mogelijk gemaakt dankzij nauwe samenwerking met de lokale bevolking, die een essentiële rol speelt in het succes van de stichting.

Uitkijktoren
Om het regenwoud beter te beschermen en te monitoren heeft Adopteer Regenwoud in 2023 met hulp van het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund een uitkijktoren gebouwd. Deze uitkijktoren komt op het hoogste punt van het natuurreservaat. De rangers van Adopteer Regenwoud

kunnen de toren gebruiken om indringers of veranderingen te ontdekken. Daarnaast zal de toren ook worden ingezet voor onderzoek, studies en tellingen van diersoorten. Ook in 2024 wordt Adopteer Regenwoud gesteund door het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund. In het DierenPark worden het hele jaar door statiegeldblikjes- en flesjes ingezameld. De opbrengsten van deze actie gaan volledig naar Adopteer Regenwoud.

Wil jij ook een handje helpen? Kijk op de website van Adopteer Regenwoud of kijk op deze pagina wat jij kunt doen!

Back To Top