Skip to content
Namibië Namibian Lion Trust 13000 2022-2023

De populatie leeuwen in het wild is de afgelopen jaren drastisch afgenomen. Er is regelmatig sprake van mens/dier conflicten. Gelukkig is er de organisatie Namibian Lion Trust die zich inzet voor de leeuwen rondom het Nationale Park Etosha in Namibië. Zij zetten zich in om de mens/dierconflicten in die regio te verminderen. De leeuwen grijpen soms vee van boeren als prooi. Hierdoor is de leeuw geen populair dier bij de boeren en het zorgt er dan af en toe zelfs voor dat boeren de leeuwen doden. 

De Lion Guards van de Namibian Lion Trust helpen de boeren bij het herstellen van hekwerk. Ook wordt er gewerkt aan omheiningen voor het vee in de nacht, zodat de dieren ook dan veilig zijn voor de leeuwen. Verder doet deze organisatie ook onderzoek naar de leeuwen in het park. Zo houden ze de populatie in de gaten en gebruiken ze GPS-halsbanden om de dieren te monitoren. Dankzij deze GPS-halsbanden kunnen lokale bewoners gewaarschuwd worden dat een leeuw in de buurt is en kunnen zij hun vee in veiligheid brengen.  

Mede dankzij de steun van DierenPark Amersfoort Wildlife Fund kunnen de salarissen van meerdere Lion Guards betaald worden. Vind jij het ook belangrijk om de leeuwen te beschermen? Steun dan het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund! 

Back To Top