Skip to content
Paraguay Stichting Boetner 10.000 2009 - 2010

Bezoekers enthousiast maken over de natuur, gebeurt over het algemeen sneller met een gepassioneerd verhaal van een medewerker dan door een lap tekst. In DierenPark Amersfoort merken wij dat, maar in Asunción Zoo in Paraguay is dit zeker ook het geval. Een groot gedeelte van de bevolking is analfabeet.

In overleg is besloten een vrijwilligersorganisatie op te richten. Na een cursus verzorgd door biologen in mei 2009, zijn de leden van de groep dagelijks actief om de bezoekers van de dierentuin te enthousiasmeren over de bijzondere dierenwereld van hun land. Aan het eind van het jaar is er een tweede cursus van start gegaan en is het aantal vrijwilligers uitgebreid. Er is een eigen ruimte gerealiseerd die ook als lesruimte gebruikt wordt.

De dierentuin ziet het als zijn taak om in de snelle economische ontwikkelingen en veranderingen als gevolg van het herstel van de democratie, aandacht te vragen voor behoud van de bijzondere natuur in Paraguay, in het bijzonder de bedreigingen van het tropisch regenwoud.

Back To Top